Energiafordulatot sürgetnek a németek! Nemzetközi vándorkiállításon népszerűsítik a megújuló forrásokra épülő energiarendszert

Energiafordulatot sürgetnek a németek! Nemzetközi vándorkiállításon népszerűsítik a megújuló forrásokra épülő energiarendszert

Peking után Fokvárosba érkezett Németország kontinenseken átívelő vándorkiállítása, amely a megújuló forrásokra épülő új energiapolitikára hívja fel a figyelmet.

„Olyan óriási ütemben fejlődik a megújuló energiaforrások piaca, amiről az 1970-es években még álmodni sem mertünk.” (Dr. Joachim Nitsch mérnök, energetikai rendszerelemző, a német Aerospace Center (DLR) vezető munkatársa)

Az Energiafordulatként (Energiewende) néven ismertté vált német törekvést, az eddigi eredményeket népszerűsíti az áprilisban indított nemzetközi vándorkiállítás, melynek során az energiahatékonyság növelése, a fenntartható energiaellátás érdekében az átállás fontosságára is felhívja a figyelmet.

Németország a világon elsőként vállalta, hogy 2022-ig fokozatosan leállítja atomerőműveit, s mind inkább a szél- és napenergiára helyezi a hangsúlyt. 2050-re szeretnék elérni, hogy az energiatermelés 80 százalékát megújuló energiaforrásból biztosítsák, ezzel egyidejűleg az üveghatású gázok kibocsátását legalább 80 százalékkal csökkentsék.

Németország villamos energiájának negyede már jelenleg is megújuló energiaforrásokból származik – évente legalább 10 milliárd eurót takarítanak meg a hagyományos energiahordozók importcsökkenése jóvoltából. A megújuló energiaipar új munkahelyeket is teremt, közel félmillió embert foglalkoztat és 40 milliárd eurós forgalmat bonyolít le éves szinten.

Az Energiafordulat világkiállítás május 20-tól június 9-ig Fokvárosban lesz látható, a következő állomás San Francisco.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.