Mindig magasabbra! Bécs után New York és Bilbao is megépítette első passzívház-minőségű toronyházát

Mindig magasabbra! Bécs után New York és Bilbao is megépítette első passzívház-minőségű toronyházát

 

A világ első minősített passzívház minőségű toronyházával Bécs büszkélkedhet, az irodaépületet – Raiffeisen Tower – négy éve adták át. A második szó szerint kiemelkedő létesítmény New Yorkban létesük, a 26 emeletes, 86 méter magas passzívház-minőségű toronyház kollégiumként fog működni, mintegy 350 diáknak energiahatékony és megfizethető szállást adva. Az épületet maguk a tervezők mutatják be a 2017. áprilisában megrendezésre kerülő 21. Nemzetközi Passzívház Konferencián az osztrák fővárosban.

nyork_ph2 nyork_ph

Egy másik izgalmas projekt: Spanyolországban néhány héten belül fejeződnek be a 88 méter magas passzívház-épület kivitelezési munkálatai, a Bolueta-ról is hallhatnak előadást a konferencia résztvevői.

01-bolueta

Bilbao passzívház-minőségű toronyháza

– A passzívház-technológia fenntartható és költséghatékony megoldás a közel nulla energiaigényű építési követelményt támasztó nemzeti és regionális követelmények megvalósításához. A passzívház-technológia minden klímazónában működik – segíti a klímavédelmi célok elérését, magas szintű komfortérzetet nyújt igen alacsony épületüzemeltetési költségek mellett  – fogalmazott Prof. Wolfgang Feist a passzívház-elméletet kidolgozó fizikus, a darmstadti Passzívház Intézet igazgatója, aki 1991-ben építette meg Darmstadban a világ első passzívházát.

Bécsben található a világ legmagasabb passzívháza, s az egyik legtakarékosabb irodaháza!

 

Bécsben rendezik meg a 21. Nemzetközi Passzívház Konferenciát áprilisban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.